FAUSKEGRUPPEN AV NRRL - LA7F

RADIOAMATØRENE I INDRE SALTEN 

Nytt fra LA7F

LA7F winlink

LA7F winlinkserver

Frekvens: 3598,00 KHz og 7049 KHz, Pactor 1,2 + winmore

*****************************

For å komme igang med winlink så må du laste ned Winlink Express som du finner her. Fauskegruppen vil starte kurs for de som ønsker å bruke winlink. Dette kurset vil bli annonsert sener i vinter og vil være et av flere kurs for kandidater til sambandstjenesten.

 

 

Grasrotandelen

Gi din grasrotandel til Fauskegruppa.

-----------------------------

LD8FS i drift

LD8FS

LD8FS på plass på Kinesknubben. Det ble en slitsom, men fin tur opp til Knubben fra Fridal. Vi holdt på å mørkne ut, men kom fram til stasjonen da det siste dagslyset forsvant. Et par timer senere va LD8FS på kartetet. Deltakere på turen var: LA3BUA, LA8MSA, Isak og LA3AEA.. Takk til de på Fauske som fulgte med. Spesiell takk til LA4BHA som tok en kjøretur for å sjekke dekningen.

 

LD8RS er igjen kommet i drift etter å ha vært nede i vel en mnd. Feilen skyldes utfall av strøm på Rødtind.

-------------------------

Tillatelse til å etablere APRS Digi.

Fauskegruppen er tildelt call LD8RS for digi som skal settes opp på Raudtind, den ble satt i drift i uke 45 som planlagt.

--------------------------------------

LA9FR i drift fra Tuva. R7: 145.775/145175

Søknad om kjøretillatelse sendt for kjøring til Tuva og forberedelser for montering av LA9FR (R7)

  • Forf øvelse
    Fauskegruppen deltar i FORF øvelsen våren 2016. Vår deltakelse vil være sporing, kartserver og samband. Alt samband mellom deltakerorganisasjonene vil foregå på nødnet

 

  • Overtakelse av agregathus på Teletunet.
    Fauskegruppen er i forhandling med Odd Fellow om en leieavtale for agregathuset.
  • Vi er i gang med fjerning av agregatet. Regner med at det er fjernet innen midten av oktober

 

  • QTH for våre repeatere
    Vi har sent søknad om etablering av repeatere på Tuva toppen og Kinesfjellet . Begge lokasjonene eies av Telenor og vi håper på positivt svar. På Kines vil det da bli satt opp en repeater med utfrekvens 145.700 (R4) med callsign LA8FRR og på Tuva vil R7 med callsign LA9FR bli satt opp.

27.09.16: Vi har kjørt en test fra Kines og dekningen mot Fauske var ikke som forventet. Styret har bestemt at dette prosjektet settes på vent til flere tester kan gjennomføres. Det er bestemt at vi setter opp en Digi på Kines for å bedre APRS dekningen nordover