Fauske ligger innerst i Salten og grenser til Bodø kommune i vest, Saltdal kommune og Skjerstadfjorden i sør, Sørfold kommune i nord og mot Sverige i øst. Administrasjonssenteret ligger 50 km øst for Bodø sentrum.

Litt om Fauske


Fauske er preget av fjord og fjell. Kommunen ligger på nord- og østsiden av Skjerstadfjorden, som går inn i landet ved Saltstraumen sør for Bodø og ender i Saltdalsfjorden i Saltdal. Langs fjorden er terrenget preget av lave åser og skog. I vest går dalførene Jordbrudalen og Fauskeeidet fra fjorden og nordover. I den østlige delen av kommunen går Sulitjelma-dalføret fra fjorden og østover mot Sverige. Dalførene er omgitt av fjell, og i øst stiger fjellene mot svenskegrensen. Høyeste topp er Suliskongen, 1907 moh. Her ligger også isbreene Blåmannsisen nord for Sulitjelma-dalføret og Sulitjelmabreen helt i øst. 14 % av kommunens areal er dekket av is og snø hele året, og 8 % er ferskvann. Våtmarksområdet Kvitblikkvatn i Fauskeeidet er fredet på grunn av sitt rike fugleliv.


Kommunen har sitt navn etter gården Fauske som finnes dokumentert tilbake til 1500-tallet. Ifølge Oluf Rygh er navnet av norrøn opprinnelse og kommer av substantivet fauskr som betyr «morken ved».[5] Fauske har også en rik samisk historie, og på Leivset er det en fredet samisk offerplass. Stedsnavn i kommunen vitner om gammel samisk bosetning. Bergverksdriften med Sulitjelma gruber i Sulitjelma ble startet i 1880-årene, og dominerte Fauske kommune gjennom mesteparten av 1900-tallet. Det ble utvunnet kobber og svovelkis i perioden 18871991; Sulitjelma hadde en av Norges største kisforekomster. Det hadde vært gruvedrift på mer enn ti forskjellige steder. Kobbermalm og kobberkis ble transportert med Sulitjelmabanen til utskipningshavnen på Finneid. Jernbanen mellom Sulitjelma og Finneid ble nedlagt i 1972. I dag finnes et gruvemuseum i Sulitjelma[6] hvor de besøkende kan få omvisning dypt inn i de gamle gruvegangene.

I 1905 ble Fauske egen kommune ved utskillelse fra Skjerstad. Mellom 1958 og 1962 var Fauske endestasjon for Nordlandsbanen.[7] En eventuell videreføring av Nordlandsbanen vil være fra Fauske.

Overnatting


Fauskegruppen vil prøve å ordne plass til bobiler og campingvogner ved Klungset leir, det kan bli trangt om plassen så her gjelder det om å være tidlig ute med bestilling. For de av dere som ikke kommer med bobil eller camingvogn eller ikke får plass ved Klungset leir så er det mulighet å leie hotellrom, hytte eller finne plass til bobilen/vogna på bobilcampen


Det er flere muligheter for overnattin på Fauske noen av dem finner du  her.:

FAUSKE hotell ligger i sentrum av Fauske, nord for Polarsirkelen, og har utsikt over Saltenfjorden, gratis Wi-Fi og gratis privat parkering.

Alle rommene på Fauske Hotell har kabel-TV, pay-per-view-kanaler og bad. Mange av rommene har minibar og utsikt over fjellet og fjorden.

Cafè 33, som ligger på Fauske Hotell, serverer internasjonale retter og tapas.

Fauske jernbanestasjon ligger innen 10 minutters gange fra Fauske Hotell, og E6 ligger i kort kjøreavstand. Bodø lufthavn ligger 52 km unna, mens kjøpesenteret AMFI ligger noen få minutters gange fra hotellet.

Lundhøgda Camping og Motell ligger i Fauske i Nordland, 24 km fra Sjunkhatten nasjonalpark. Her tilbys boenheter med gratis Wi-Fi, en lekeplass, gratis leie av sykkel og gratis privat parkering.

Brygga Motell ligger i Fauske, 23 km fra Sjunkhatten nasjonalpark, og tilbyr overnatting med gratis WiFi og avgiftsfri, privat parkering. Dette 3-stjernersmotellet tilbyr turistinformasjon. Alle rommene har en uteplass med utsikt over fjellet.

Fauske Camping & Motel ligger like ved E6, 3,5 km fra Fauske sentrum. Her får du hytter med eget kjøkken og gratis Wi-Fi.

Alle hyttene på Camping & Motel Fauske har egen uteplass, eget bad og TV.

Her får du tilgang til felles fasiliteter som TV-stue, kjøkken og vaskerom. Du kan leie sykkel på stedet, som også har lekeplass for barna.

BOBILPARKERING


  • GPS: N 67°15.459 – E
  • 15°23.236
  • Adresse: ved brannstasjonen
  • Pris: kr 160
  • Strøm: ja, 16A
  • Fylling av vann: ja (avstengt ca 1. nov – ca 15. april
  • Tømming av toalett: ja, også faste tanker
  • Tømming av spillvann: ja
  • Søppeltømming: ja